Om turen


Tørre tal:
Frank & Tina kørte på en Yamaha Virago 535.
Biker-Torben kørte på en Yamaha Dragstar 1100

Vi tog afsted den 17. juli og kom hjem igen den 2. august 2006.
Da havde vi kørte i alt 5.730 km.

Turens forløb:
Vi valgte at køre op gennem Norge og hjem gennem Sverige ud fra en forestilling om, at vi nok ville skulle bruge mere tid på turen op gennem Norge. Ved at køre hjem gennem det flade Sverige kunne vi bruge kortere tid på at komme hjem, hvis det nu skulle vise sig, at vi måske bare havde lyst til at komme hurtigt hjem, når vi havde været på Nordkap. Det havde vi nu ikke.
Vi valgte også dette forløb for at få så meget variation som muligt.
Turen gennem Norge var klart den flotteste og mest imponerende i kraft af naturen med bjerge, fjorde, færger, havet m.m. Sverige var anderledes - fladt, øde og skovrigt. Især i den nordligste halvdel. Men det synes jeg nu også var ganske fascinerende.

Vejret:
Vi var vist usandsynligt heldige med vejret. 17 dage uden regnvejr. Kun regn de sidste 3 timer af turen.
De fleste dage var det solskin og mere eller mindre blå himmel. På Lofoten var det lidt diset og tåget. Og jo mere vi nærmede os Nordkap, desto koldere blev det. På Nordkap var det 6-7 grader. Men det blev hurtigt varmt igen på vej hjemad.

Overnatning:
Vi boede på vandrerhjem eller i hytter på campingpladser. Mest hytter. Pris: 350-600 danske kroner for en hytte med plads til mindst 4 personer. Nogle hytter havde wc/bad andre ikke. Nogle havde sengetøj (puder + dyner) - andre ikke. Vi havde både sengetøj og sovepose med, så vi var dækket ind.
Tip: I forbindelse med turistede steder (f.eks. Røros, Trondhjem, Nordkap) kan det være en god idé at ringe til overnatningsstedet lidt i forvejen. Ofte er det nok bare at ringe om eftermiddagen, hvor man godt kan overskue, hvor langt man kan køre. Har man tænkt sig at bo på vandrerhjem, kan det betale sig at købe vandrerhjemskortet i Danmark. Her koster det ca. 60 kr. I Sverige og Norge er det langt dyrere.

Kort mv.:
 
Lonely Planet: Norway
God til planlægning inden turen - og til at slå op i undervejs. Oplysninger om seværdigheder og praktiske ting som overnatning, færger mv.
Kystriksveien Reisehåndbok
Rigtigt godt lille hæfte, hvis man har tænkt sig at køre ad rv17 fra Steinkjær til Bodø. Ny version udgives hvert år. Alt om overnatning, spisesteder, færger og seværdigheder. Fås gratis på turistkontoret i Steinkjær eller kan tilsendes for 25 kr. Webstedet indeholder et hav af oplysninger og kort.
Bilatlas Norge CK 15
Skala 1:900.000. Fungerede perfekt. Lille A5-format med praktisk spiralryg - lige til tanktasken eller til at stoppe indenfor i jakken. Flere bykort og info om afstande og seværdigheder.
Jeg købte det for 120 NOK via internettet hos haugenbok.no
MC-kartan Sverige
Skala 1:600.000. Specielt til motorcyklister med indtegning af særligt flotte mc-veje. Består af fem dele i et praktisk, lamineret format. Angivelse af tankstationer, spise- og overnatningssteder.
Kan bl.a. købes via bokus.com