Biker-Torben anmelder:
Blovstrød Kr
o, Kongevejen 21, 36450 Allerød 
Pris: 109 for portion med 6 stk. Eller menu ad libitum 179 inkl. dessert
Testet: 26. september 2021
 
 

Blovstrød Kro på Kongevejen har gode parkeringsforhold, og hvis vejret er til det, kan man også sidde udenfor. Kortet lokker med stegt flæsk til 109 kr., men det er så en portion med kun 6 stykker flæsk. Det vurderede vi måske var i underkanten, så for at få flæsk ad libitum måtte vi ty til Menu 2, som inkluderer flæsk ad lib og en pandekage med is til dessert til 179 kr. I første omgang fik vi serveret en tallerken med 6 stk. flæsk, kartofler og en lille kande med persillesovs samt rødbeder, og på forespørgsel fik vi også en lille skål med sød sennep.
Flæsket var til den hårde side, faktisk ret tørt. Havde måske stået et stykke tid og var blevet varmet op? Kartoflerne var små og fine, men næsten kolde. Persillesovsen var den tykkeste, jeg nogensinde har set og skulle skrabes ud af sovsekanden. Da vi bad om en omgang mere, gjorde vi opmærksom på, at flæsket godt måtte være knapt så hårdtstegt. Det tog en rum tid, før vi fik et fad med mere flæsk, kartofler og sovs. Flæsket var bedre i anden omgang, og kartoflerne var også varme. Og sovsen havde nu en konsistens, så den kunne hældes ud af sovsekanden.
Sammenholdt med at betjeningen var langsom og ikke så imødekommende og konsistensen af hele måltidet som helhed, så havde vi svært ved at svinge os op på mere end to kokkehuer.