Lars Mikkelsen anmelder:
Ganløse Kro, Bygaden 30, 3660 Stenløse
Pris: 89 kr ad lib
Testet: 3. oktober 2006
 
 
Ganløse Kro serverer hver tirsdag aften stegt flæsk med persillesovs, ad libitum, fra kl 17.00.

At det er en god ide, at bestille bord, erfarede vi på den hårde måde. Forrige tirsdag troppede jeg sammen med min kone og vores to sultne unger op kl. 18.30 uden bordbestilling. Alt var optaget, og der stod flere i kø. Vi måtte gå igen med uforrettet sag.

Vi ræsonnerede, at når Ganløse Kro, en tirsdag aften kan trække fulde huse, må der være noget at komme efter. Altså troppede vi op igen i tirsdags. Denne gang med bordbestilling.

Kroen viste sig at være meget hyggelig med flere små stuer, som alle stødte op til en stor sal. Vi kunne se, at der var bordbestillingskort på så godt som alle borde.

Vi blev hurtigt vist hen til vores bord og fik stukket nogle menukort i hånden. Valget var ikke svært, da vi jo vidste, hvad vi kom efter. Altså 4 gange steget flæst med persillesovs, sodavander til ungerne og et par store fadbamser til os voksne. Drikkevarene kom med det samme og kort tid efter kom den venlige tjener med et nærmest grotesk stort fad fyldt med dampende varmt stegt flæsk, en skål kartofler, et skål persillesovs og endelig en skål med rødbeder. Tjeneren sagde med et stort smil, at vi bare skulle sige til, hvis han skulle kommme med mere.

Kartoflerne var velkogte, små og runde, med en fin smag. Den stegte flæst havde en sprød overflade, uden at være stegt tør. Smagen var fin og ganske salt. Sovsen var mild med masser af persille i, hvilket både smags- og farvemæssigt gav en god kontrast til kartofler og flæsk. Endelig var rødbederne rigtigt gode, de var milde med et strejf af nelliker.

Selv om vi gjorde os umage, måtte vi levne. Ingen går sultne fra bord på Ganløse kro. Hele familien var enige om, at vi fik fuld valuta for pengene, og vi giver derfor fire kokkehuer, der i princippet er topkarakter (der skal være en ekstra hue til noget helt ekstraordinært...). Vi kan kun give Ganløse Kros tirsdagsarrangement de varmeste anbefalinger.

Manglede der så slet ikke noget? Jo, måske en fadbamse til, men man skulle jo føre motorkøretøj...

Gæsteanmeldt af Lars Mikkelsen