4. dag, onsdag den 7. (Tombstone / Brisbee / Tombstone - 115 km) 

I dag er hviledag. Dvs. vi bliver i Tombstone endnu en nat. For dem, som har lyst, er der planlagt en lille tur til en nærliggende gammel mineby, Brisbee. Alle har selvfølgelig lyst til at køre - det er jo det, vi er kommet for. Så efter at have indtaget en solid cowboymorgenmad suser vi afsted mod Brisbee. Som altid er det med den varme vind i ansigtet og udsigt til en flot blå skyfri himmel. I Brisbee deler vi os. Nogle slentrer rundt i den maleriske gamle by, andre skal ud at se en kendt Harley-butik, mens andre igen skal en tur ned i en af de gamle, forlængst lukkede miner. Det er spændende at gå rundt i de gamle minegange og skræmmende at høre om, hvor hårdt det rent faktisk var at være minearbejder dengang. De fleste holdt i 12-15 år, så døde de af støv i lungerne. Efter en times tid er vi atter oppe i den friske, varme luft.  

På hjemturen er vi fire, som kører sammen. Vi beslutter at køre en anden vej end den vi kom. Hvor vi på udturen kørte ad en bjergvej med masser af sving, tager vi nu en vej, der går bagom, og her kører vi ad en fuldstændig lige vej gennem et helt fladt område med store kvægfarme. Det er lidt træls, når det bare går ligeud hele tiden. Det er sjovere med nogle sving. 

Hovedgaden i TombstoneDa jeg kommer tilbage fra Brisbee, møder jeg Mads på hans store sorte Harley med kåbe, sidetasker, radio og hele svineriet. Han spørger, om vi ikke skal rulle en tur og se lidt på Tombstone. Det er ikke nogen stor by, og på begge sider af hovedgaden er der overdækkede træfortove, og de fleste huse og saloons er af træ. Det er ligesom at køre ind i en westernfilm. Og her kommer så de to frygtede outlaws på deres Harleyer - Mads iført sin cowboyhat og med en cigar i mundvigen. Side om side ruller vi med buldrende motorer ind i Tombstone...  


Kl. 15 har vi en aftale med George, en ældre mand fra Tombstone, bedre kendt som "Crazy George". Vi har aftalt med George, at vi skal ud at skyde med hans seksløber! Læs Hans Jakobs beskrivelse. 

Go ahead - make my day!Efter at have været ude at skyde med seksløber, slår vi lige et slag forbi den lokale kirkegård, hvor bl.a. Clanton-brødrene ligger begravet. Gravstenene er mildt sagt anderledes - "Hanged by mistake" står der f.eks. på en af dem. Og så er det tid til en kold Bud. Vi sidder et par stykker sammen og nyder solnedgangen, mens vi skjuler vores øl. I USA er det nemlig forbudt at drikke på offentlig vej. Så det er med skjule øllen mellem benene og lige se sig omkring, inden man tager en tår.

 

 

 

Tilbage til dag 3        Videre til dag 5