12. dag, torsdag den 15. (Barstow / Blythe - 472 km) 

Pause i Mojave-ørkenen i CalifornienDagens mål er Blythe i Californien. Ved middagstid kører vi ind i Joshua Tree National Park. Det er en stor nationalpark, som især er kendt for de helt specielle træer, Joshua Trees. En flot tur, hvor vi bl.a. ser flere prærieulve og andre dyr. Og så er der masser af gode sving.  

Næste attraktion på dagens tur er en berømt varm kilde. Den ligger lidt uden for lands lov og ret, men amerikanerne valfarter hertil i store stimer pga. dens helbredende og stimulerende effekt. Flere af deltagerne benytter sig af muligheden for et varmt bad, mens resten får kværnet et par kolde colaer og røget nogle smøger. 

Inden vi kommer til Blythe, skal vi krydse Mojave ørkenen. Vi bruger omkring 3 timer på at køre gennem en del af denne ørken. Det er et kæmpeområde, hvor bl.a. det amerikanske flyvevåben holder øvelser og prøvefløj Stealth-flyet. Nasa har også foretaget tests her. Det er en fascinerende tur. Antallet af modkørende bilister i løbet af de ca. 3 timer kan tælles på én hånd. Vejen går stort set ligeud hele tiden med endeløs ørken på begge sider. Ude i horisonten, for enden af vejen, kan man skimte et eller andet. Man kører og kører og kører, og pletten i horisonten ændrer sig tilsyneladende ikke. Når man endelig når enden efter måske tre kvarter, viser det sig, at vejen slår et sving, og så går det atter ligeud med et eller andet for enden... Det er faktisk lige før, at man sidder og falder i søvn. Det er vist ikke her, at man skal punktere. I hvert fald ikke, hvis man ikke er så heldig at have en ledsagevogn :-)

 

Tilbage til dag 11        Videre til dag 13