13. dag, fredag den 16. (Blythe / Phoenix - 327 km) 

Dagen i dag er lidt vemodig. For i dag går turen atter tilbage til Phoenix. Ifølge planen var det oprindeligt meningen, at disse sidste 148 miles skulle høvles af på motorvejen. Men der var generel enighed om, at det ikke var særligt sjovt bare at fræse afsted på motorvejen, så i stedet fandt Hans Jakob på en alternativ rute ad mindre veje. Den var længere, men til gengæld flottere og sjovere at køre på.  

Turen tilbage til Phoenix går derfor ad mindre veje, og i lang tid kører vi igennem et frugtbart område, hvor vi følger en flod. En dejlig afveksling fra gårsdagens golde ørken. Det foregår i et stille og roligt tempo, og jeg sidder og nyder duftene, når vi kører forbi markerne.    

På et tidspunkt når vi til en gammel, forladt mineby. Vi går lidt rundt blandt tomme, forvitrede huse, der vidner om, at der engang blevet gravet guld her. De store maskiner, som knuste malmen, står her stadig. Ligesom træet, hvor de hængte de minearbejdere, der fuskede med guldet og selv stak noget i lommen.

Da vi nærmer os Phoenix, undgår vi ikke lidt motorvej på vej ind til centrum. Der er tæt trafik og vejarbejde, så vi har god tid til at finde den rigtige afkørsel. Sidst på eftermiddagen ruller vi ind på parkeringspladsen foran vores hotel. Vi kan lige nå en tur i poolen, inden solen går ned. 

Hans Jakob, som arrangerede turen og var guideOm aften har vi afskedsparty ved poolen. Der er købt rigelige forsyninger af diverse amerikanske dåseøl, og så er der ellers stort tag-selv-bord. Vi gør status over turen, og alle er enige om, at det har været 14 fantastiske dage. Vi har alle realiseret en livsdrøm - og det var nøjagtigt lige så sjovt og spændende, som vi havde drømt om. En af grundene til, at turen var så vellykket, var selvfølgelig dels det store arbejde, som Hans Jakob har lagt i forberedelserne, men også, at alle hyggede sig godt med hinanden. Til trods for sociale og aldersmæssige forskelle, så havde vi det sjovt sammen og havde i hvert fald det til fælles, at vi syntes, at det er fedt at køre på motorcykel.  

Det blev lidt sent, og sidste mand gik først til køjs, da den sidste Budweiser var tømt.

 

Tilbage til dag 12        Videre til dag 14