8. dag, søndag den 11. (Holbrook / Williams - 401 km) 

Forfatteren på afgrundens rand - Grand Canyon er dælme stor!I dag er vi stået ekstra tidligt op, for vi vil gerne have så meget tid som muligt i Grand Canyon. Vi kører fra motellet kl. 8, og det er skidekoldt. Temperaturen kan svinge meget. Der er faktisk rimfrost her om morgen, men efter et par timer stiger temperaturen, og ved middagstid kunne man godt bruge et par shorts. 

Ved middagstid nærmer vi os Grand Canyon National Park. Det er et kæmpeområde. Selve kløften er omkring 300 km lang, så der er nok at se på. Vi aftaler at mødes ved en helikopterplads kl. 15, så de der har lyst, kan få en tur ud over kløften. Man kan køre langs med kløften og med mellemrum er der så udsigtspunkter, hvor man stopper og nyder udsigten. Det er sgu fascinerende. Alting er større herovre.  

Det hele afsluttes med en tur i helikopter ud over kløften. En god halv time, hvor man får en fornemmelse af, hvor utroligt stor denne kløft i virkeligheden er. 700 kr kostede det, men det var pengene værd. 

Vi er alle mætte af dagens indtryk - selvom Grand Canyon er svær at fordøje. Og så går det ellers "hjemad" til dagens motel, som ligger i den lille flække Williams. Og det er på denne tur, at jeg for anden gang stifter bekendtskab med den amerikanske ordensmagt.  

Vi kører derudaf på vej mod Williams. Vi er ca. 10 motorcykler, der kører på en helt lige og meget lidt trafikeret landevej. Vi kører ikke hurtigere, end vi må. Forude, i vores egen vognbane, dukker der en bil op, som kører langtsommere end os. Netop som vi indhenter ham, finder han ud af, at han skal dreje til højre, så han sætter farten yderligere ned, blinker og begynder at trække mod højre. Jeg kører allerbagest i gruppen. Jeg kan se, at dem foran kører uden om bilen, som på nuværende tidspunkt allerede er drejet ned ad vejen. Bag mig hører jeg nu en politisirene og ser en patruljevogn, som blinker ind til højre. Jeg holder ind og standser, og ham foran mig gør ligeså. De andre i gruppen gir' den bare håndtaget, og væk er de.

Der skrives bøder...Hva' faen, tænker jeg. Jeg ved ikke rigtigt, hvad problemet kan være. Jeg har ikke kørt for hurtigt, det er jeg sikker på. Nå, ud af patruljevognen stiger så denne highway patrolman med cowboyhat, solbriller og stor revolver i siden. Han begynder at spørge, hvornår det er, at man må overskride en fuldt optrukken midterlinje, og da vi svarer ham, at det må man selvfølgelig ikke, svarer han "Then why the hell did you do it?". Nu var jeg sådan set ret sikker på, at jeg ikke havde været i nærheden af den forbandede gule linje, men jeg tænkte, at hvis jeg nu var høflig og ydmyg, så ville vi sikkert slippe med en advarsel, forbrydelsens alvorlighed og det faktum, at vi var turister, taget i betragtning. Not! Vores ven ville nu gerne se vores registreringspapirer. Dem havde jeg i motorcyklens sidetasker. Så jeg gik hen og lynede sidetasken op og stak hånden ned for at få fat på papirerne. Straks råbte han, idet hånden fløj hen til revolveren, "Hold it right there! Do you have a gun down there?". "No, Sir", udbrød jeg lettere forskrækket. "Do you have a knife?". "No, Sir". Nå, han fik sine papirer, og vi fik en bøde. 450 kr hver! Mens jeg stod og udfyldte bødeforlægget med navn og adresse, kom der i øvrigt et opkald på politiradioen. Betjenten rækker armen ind ad vinduet og tager mikrofonen. Jeg kan tydeligt høre en kvindestemme i den anden ende: "Do you feel safe out there?". "Yes - very safe!" Således totalt ydmyget fik vi omsider lov at køre videre.

 

Tilbage til dag 7        Videre til dag 9